Korisnik(a) pregleda ovu temu: 1 Gost(a)
04.02.2014, 23:02
Poruka: #11
|
|||
|
|||
Erotske recepti | |||
04.02.2014, 23:02
Poruka: #12
|
|||
|
|||
Erotske recepti | |||
04.02.2014, 23:03
Poruka: #13
|
|||
|
|||
Erotske recepti | |||
04.02.2014, 23:03
Poruka: #14
|
|||
|
|||
Erotske recepti | |||
04.02.2014, 23:03
Poruka: #15
|
|||
|
|||
Erotske recepti
Lesnici, Secer, Jaja, Vanil secer, cokoladni krem, konjak, slag, voce (maline, jagode, kupine, sumsko voce) Priprema Lešnike propržiti, samleti i pomešati sa čokoladnim kremom. Umutiti šlag od slatke pavlake. Žumanca kuvati i mutiti na pari sa šećerom dok se ne zgusnu. Zatim mutiti na ledu da bi masa postala kompaktna. U jedan deo mase dodati lešnike i čokoladu i malo konjaka. Zatim sve sipati u posudu i zamrznuti. Voće kuvati sa crnim vinom i vanil šećerom, a zatim sve izblendirati i ispasirati. Na kraju dodati komade voća, a pre serviranja dodati šlag. |
|||
04.02.2014, 23:04
Poruka: #16
|
|||
|
|||
Erotske recepti | |||
04.02.2014, 23:04
Poruka: #17
|
|||
|
|||
Erotske recepti | |||
04.02.2014, 23:05
Poruka: #18
|
|||
|
|||
Erotske recepti
Način pripreme Očistite i operite grožđice, stavite ih u činiju i prelijte rumom. Obložite kalup za ledenu bombu koji ste držali u zamrzivaču sladoledom od čokolade i vratite ga u zamrzivač. U međuvremenu, od navedenih sastojaka pripremite penasti sladoled od kafe. Kad završite, dodajte oceđene grožđice, pa stavite smesu u pripremljen kalup, prekrijte masnim papirom, zatvorite kalup i držite u zamrzivaču 4-5 sati. U rashladnoj vitrini držite posudu ili tanjir za serviranje. Zatim pistaće oljuštite i sitno iseckajte, kao i bademe. Dvadeset minuta pre posluživanja izručite "bombu" iz kalupa na tanjir i pospite pripremljenim bademima i pistaćima. Dekoracija je stvar ukusa. Vreme pripreme: oko 1 sat, ne računajući vreme za pravljenje sladoleda i hlađenje |
|||
04.02.2014, 23:05
Poruka: #19
|
|||
|
|||
Erotske recepti
Način pripreme Parfe Belu čokoladu iseckati i rastopiti na pari. Šlag čvrsto ulupati. Žicom umutiti žumanca, šećer u prahu, cimet i višnjevaču. Spojiti masu od višnjevače i rastopljenu belu čokoladu, pa ostaviti da se ohladi. Čvrsto ulupati šlag, a zatim ga izmešati sa dobro ohlađenim kremom. Masu za parfe izručiti u 4 prethodno navlažene činijice i ostaviti najmanje 8 sati u zamrzivaču. Preliv od višanja Višnje, cimet, crno vino, šećer i anis ukuvati u šerpici. Umutiti gustin sa 2 kašike hladne vode, tako da se dobije glatka masa, pa uliti u ključalu smesu i pustiti da sve zajedno još jednom proključa. Skinuti šerpicu sa šporeta, pa je staviti u plitku posudu sa ledenom vodom i mešati dok se sos ne ohladi. Završni postupak Belu čokoladu sastrugati pomoću ljuštilice, tako da se dobiju tanane rolnice. Modlice sa smrznutim parfeom potopiti na časak u posudu sa vrelom vodom i odmah izručiti sadržaj na tanjiriće. Parfe preliti sosom od višanja i posuti struganim rolnicama od bele čokolade. Savet Ako nemate smrznute višnje, možete koristiti i one iz konzerve. U tom slučaju, količina šećera i vina mora se prepoloviti: potrebno je svega 50 grama šećera i 50 ml vina. Višnje dobro procediti, pa njihov sok prokuvati sa šećerom, vinom i začinima, a zatim dodati 2 kašike gustina. Potom vratiti višnje u sos i preliv je gotov |
|||
04.02.2014, 23:05
Poruka: #20
|
|||
|
|||
Erotske recepti
Postupak: 1. Slatku pavlaku umutiti tako da nije potpuno čvrsta, nego da se malo razliva kad se nagne činija. Dodati švapski sir i lagano izmešati. Na kraju umešati prah šećer. 2. Četiri činijice obložiti gazom pa rasporediti smesu. Gazu preklopiti ka unutra, i malo pritisnuti da se površina smese poravna. Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru, bar 3 sata. 3. Pred serviranje pripremiti voćni sos. Jednu nektarinu sačuvati za ukrašavanje. Ostale oguliti, iseckati, nakapati sokom od 1/4 limuna, i ispasirati sa prah šećerom. 4. Izvaditi crémets, pažljivo odliti tečnost koja se izdvojila (ukoliko se izdvojila), odmotati gazu i prevrnuti dezert na tanjir za serviranje. Okolo sipati pripremljen sos. Dekorisati kriškama nektarine i listićima matičnjaka ili nane. |
|||
« Starije Teme | Novije Teme »
|
Boemi | Kontakt | Povratak na Vrh | Lite (Arhivski) Oblik
Powered By smboemi.com Boemi Forum, © 2008-2024Boemi Forum.
Sva prava zadrzana Boemi Forum